Wat is metabolic balance?

Metabolic Balance® is een stofwisselingsprogramma om uw gezondheid te bevorderen, gewichtsproblemen op te lossen en uw vitaliteit te vergroten.

Het voedingsplan wordt samengesteld aan de hand van uw individuele bloedwaarden.

U hoeft zelf niet na te denken over welke voedingsmiddelen en hoeveelheden gezond en geschikt zijn. U krijgt een kant en klaar op maat gemaakt individueel voedingsplan.

 

Hoe werkt het?

Aan de hand van een bloedanalyse wordt bepaald aan welke voedingsstoffen uw lichaam behoefte heeft. Daarna wordt er een individueel voedingsplan gemaakt dat precies in deze behoefte voorziet. Doordat u precies weet wat u moet eten, geeft u uw lichaam alles wat het nodig heeft om beter te functioneren.

Doordat u gevarieerde en uitgebalanceerde voeding eet, heeft u geen honger. Uw bloedsuiker stabiliseert en u behoud spiermassa. Daardoor treedt er geen jojo effect op.

Het programma begint met een korte voorbereidingsfase 2 dagen waarin uw lichaam langzaam wordt voorbereid op de komende omschakelingen in uw voedingspatroon.

Tijdens de strenge fase (fase 2) die minstens twee weken duurt, stelt uw lichaam zich in op de nieuwe voedingswijze. U let op de veranderingen die u ervaart op het gebied van uw gezondheid en uw gewicht.

In de volgende minder strenge fase (fase 3) gaat u voorzichtig voeding uitproberen die in de vorige fase niet was toegestaan. Op deze manier ontdekt u welke voeding het beste bij u past.

De fase van gewichtsbehoud (fase 4) kent geen einde en begint, zodra u met uw gewicht en uw nieuwe gezondheidssituatie tevreden bent. U behoudt uw reeds behaalde succes doordat u  inmiddels vertrouwd geworden bent met de basisregels voor voeding en beweging en die blijft volgen.

 

De prijs

Metabolic Balance totaal pakket: € 850,00

Het pakket bestaat uit een bloedanalyse, een persoonlijk voedingsplan en minimaal 10 begeleidende consulten. Indien u samen met een partner / vriend(in) het programma wil volgen geldt een aangepast tarief.

Let op: De 1ste helft van het bedrag (425 euro) wordt voldaan voordat het voedingsplan kan worden aangevraagd.

De consulten kunnen worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar, afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Klik hier om te kijken of uw zorgverzekeraar ze vergoedt.

Vergoeding:

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG. De consulten worden hierdoor geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Hoeveel er wordt vergoed is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekering. Kijk voor meer informatie op www.mbog.nl. U ontvangt van mij een factuur die u kunt indienen bij de verzekering.